Wednesday, 15 January 2014

Revolta trupului de Alice Miller si Retete de jocuri de Lawrence Cohen citite in 2013

Am mai citit doua carti anul trecut, aparent din domenii diferite, pe care n-am apucat sa le trec in acest catastif. Articolul il gasiti aici. Cartea lui Alice Miller este mai mult o carte de psihanaliza, de psihologie, psihoterapie, pe cand cartea lui Leonard Cohen este una de parenting.

Bun, pai si ce au amandoua in comun? Pai cum ce? Va spun eu ce: copilul si copilaria cu educatia/influenta parintilor (asupra viitorului individ) sau a persoanelor care il cresc! Am invatat multe din aceste doua carti! Nu reiau ce am scris aici despre cele doua carti, o sa completez doar cu ce consider ca nu am spus prima oara.

Ca o sintetizare foarte, dar foarte pe scurt, Revolta trupului sustine ca orice sentiment pe care ni-l negam are influente asupra corpului, la nivel somatic, si de aia ne imbolnavim. Ceva cumva asemenator cu ce am scris si aici!

Retete de jocuri vine in completarea unei educatii de parenting pe care ar trebui sa o aiba orice parinte, sau persoana calificata sa ingrijeasca un copil: joaca este o treaba foarte serioasa! Prin joaca un copil descopera lumea, se exprima, se descarca de frustrari, creste! Prin joc il poti ajuta sa depaseasca orice temere, orice blocaj. Prin felul cum se joaca un copil iti dai seama daca se dezvolta normal sau daca sufera. Si pentru orice blocaje, autorul (fiind terapeut de meserie) a inventat un joc sau mai multe pentru a ajuta multi copii sa le depaseasca. Cum? Tot prin joc, ati ghicit! :)


Spor la joaca!!!

No comments:

Post a Comment