Wednesday, 15 January 2014

"Femeie bogata, Ghid de investitii pentru femei" de Kim Kiyosaki citita in 2013

Nu m-am apucat de investii (inca). Desi mi-ar placea. Dar...cine stie? :D Aceasta carte mi-a ridicat moralul intr-o perioada in care-l aveam foarte scazut. Pentru asta si e suficient sa o apreciez. Poate si pentru ca mi-a canalizat gandurile pe altceva decat problemele mele dar si pentru ca mi-a insuflat o energie pozitiva si speranta de care aveam nevoie.


Kim Kiyosaki este un autor contemporan alaturi de sotul ei, Robert pe domeniul finantelor, antreprenoriatului si a cartilor de educatie si motivatie financiara. Aceasta carte se adreseaza in special femeilor (scrisa in 2006!), caci mai ales in America, ele depind mult mai usor de barbati. Pentru ca sistemul american permite ca dintr-un salariu sa intretii toata familia, si creditele se dau mult mai usor (poate odata cu criza nu mai dau asa repede), femeia de multe ori dupa ce naste nu se mai intoarce la serviciu multi ani, chiar toata viata. Iar daca sotului i se intampla ceva...?

Autoarea vrea sa traga un semnal de alarma cu ajutorul statisticilor ca foarte multe femei se lasa pe mainile sotilor si se pot trezi la batranete ca nu au nici cea mai mica cunostinta de finante. Asta n-ar fi asa rau, dar se pot trezi pe strazi.

Femeie bogata, Ghid de investitii pentru femei. Deoarece urasc sa mi se spuna ce sa fac! vine cu multe exemple din viata personala a cuplului prin care dovedeste ca la inceput este greu. Si lor le-a fost greu, dar pana la urma au reusit prin investitii "sa nu mai munceasca", sa nu se mai duca la serviciu. Asa pretinde cartea, sa te ajute sa nu mai depinzi de nimeni, nici de familie, nici de corporatie, nici de guvern. Cat reuseste aceasta carte in Romania, va las pe voi sa descoperiti!

Kim Kiyosaki mai spune ca dependenta femeii de barbat se intampla si din cauza educatiei de acasa. Parintii inca mai invata fetele sa fie supuse barbatilor, li se da aceeasi educatie de acum sute de ani, fara niciun pic de educatie financiara, desi vremurile s-au schimbat foarte mult. Asadar, dragele mele, fetelor, cititi, intrebati, studiati cat mai multe despre finante, investitii! Cititi cat mai multe carti de independenta financiara si lasati visatul cu ochii deschisi pe seama altora! Nu-i de voi!


De acum nu prea o sa mai vedeti la mine beletristica! Beletristica am citit toata viata, acum am descoperit cartile de dezvoltare personala, carti de antreprenoriat, carti cu multe sfaturi legate de finante.... De ce nu le-am descoperit pana acum?!?!? De ce nu mi-a dat si mie cineva, mama, tata, un prieten, un dusman asa o carte acum cativa ani?... Dar in scoala? In scoala de ce nu se studiaza niste notiuni de baza?!?! La economine era prea rece materia si rara, o data pe saptamana, parca? Ajung sa cred ca suntem indobitociti voit: vaccinuri inutile (ba chiar daunatoare) in pruncie, prostirea in scoala ca sa devii un robot numai bun de exploatat...

O sa citesc si cartea sotului ei, Robert Kiyosaki: "Tata bogat, tata sarac"!

No comments:

Post a Comment