Tuesday, 11 December 2012

Ce mi-am luat de la targul de carte

In noiembrie a fost Gaudeamus. Si pentru ca am avut cu cine lasa pe cel mic, am mers si eu ca de mult nu am mai iesit "in lume". Desi am avut doar 60 de lei la mine, m-am descurcat, sau mai bine zis aveai de unde alege si cu un buget mic (desi, am cam plans dupa muuuuulte alte carti...). Intrarea a fost doar 5 lei, mi s-a parut foarte rezonabil.

Odata intrata acolo eram cam bulversata de imensitatea salii si de multitudinea de standuri ca nici nu stiam de unde sa incep. Usor-usor mi-am facut curaj si am inceput de undeva. Am rasfoit multe carti, era sa cumpar niste cartulii foarte dragute si ieftine de invatare a limbii engleze pentru copii, pe baza de caiet de activitati, cartea profesorului si casete - o metoda foarte buna dupa parerea mea, caci implica mai multe simturi in asimilarea unei limbi straine. Si fiecare copil are propriul stil de invatare, unii sunt foarte vizuali, deci sunt bune acele cartonase colorate cu obiectul nou de invatat. Altii raspund foarte bine la sunet, muzica, sau video. Asa am lucrat cand m-am angajat prima oara la o gradinita particulara. Conducerea de acolo achizitionase o medota foarte buna (complexa si completa) de predare a limbii engleze pentru copii mici, Playway to English, o recomand cu toata caldura. Este foarte scumpa, dar asta pentru ca este bogata in materiale si garanteaza invatarea limbii engleze.

Dar iata ca am divigat, era sa le cumpar dar nu erau toate materialele, asadar m-am lasat pagubasa, desi pretul era foarte atractiv: 10 lei cartea si 5 lei caseta! Nu mai stiu sigur, dar parca de la editura Oxford? Oricum, mi-am zis ca pana o sa invete fiul meu engleza, o sa tot mai fie targuri peste targuri! :D

Am vazut o carte al carui subiect m-a tot macinat o bucata de timp, acela al vaccinurilor din ziua de azi pentru nou-nascuti. Este un subiect foarte controversat, despre care autorea (desi editura era una religioasa, asa ca mi-am pastrat cateva rezerve) sustine ca multe vaccinuri se mai fac degeaba (pentru ca unele boli nu mai exista demult), ba in unele cazuri copilul se poate alege cu urmari si sechele pe viata. Ca aceste vaccinuri scad imunitatea copilului, imbolnavindu-se astfel mai usor ulterior. Si ca la mijloc ar fi defapt, interese ascunse in distribuirea gratuita a vaccinurilor... As fi luat-o si pe asta (cred ca pretul m-a dat inapoi, si apoi editura religioasa), desi nu ma intrebati editura, autor sau titlu, caci nu mai tin minte. Daca as fi fost mai informata asupra subiectului, cred ca nu-i mai faceam nici eu vaccin baiatului meu.

Apoi am vazut tot felul de carti care te invata cum sa crosetesi, cum sa faci diverse floricele din fire colorate si andrele, cum sa gatesti raw sau vegetarian, etc., iarasi as fi facut asemenea achizitii.

Dar cand am vazut Isaac Asimov, setea mea de lectura S.F. si-a spus cuvantul si n-am rezistat, asa ca mi-am luat-o: 25 lei chiar daca de la o editura nou aparuta si care promite acelasi pret la urmatoarele carti din serie.

Apoi, pentru m-au atras culorile, am luat si "Coloreaza-ti increderea in tine" despre care puteti vedea review aici. Culorile si pretul m-au atras (10 lei), recunosc, dar este plina de sfaturi vestimentare, cromatice si de machiaj care te pot ajuta!

Si pentru ca mesterul din mine vrea sa iasa la suprafata, am zis ca poate imi incerc norocul si cu niste obiecte artizanale de tip mozaic. 10 lei cartea.

Iata-le aici, toate cartile cumparate de la targ:


No comments:

Post a Comment